06 40 90 90 53 info@kansvoedingsadvies.nl Romanovhof 16, 3329 BD Dordrecht

Hoe werk ik?

Visie

In mijn visie zijn 5 pijlers geïntegreerd. Door ervaring weet ik dat al deze facetten bijdragen tot herstel en balans. Ik werk vanuit de visie dat lichaam en psyche één geheel zijn en direct invloed op elkaar hebben. Als je één van de pijlers versterkt, zie je ook verandering bij één of meerdere van de andere pijlers. Zo kunnen stappen worden gezet.

1. Volwaardige voeding, natuurvoeding
2. Supplementen
3. Leefstijl
4. Gedrag / opvoeding
5. Beweging

Bij iedere cliënt is van belang dat lichaam, geest en omstandigheden goed onder de loep worden genomen om zo te komen tot een krachtige aanpak.

VOLWAARDIGE VOEDING

Voeding die zoveel mogelijk energie levert, geen belasting is voor het lichaam en van biologische kwaliteit.  De voeding is zo onbewerkt mogelijk, gevarieerd, vers en opbouwend. Om het lichaam optimaal van vitaliteit te voorzien is de keuze van voedingsmiddelen, de hoeveelheid en de verdeling van verschillende basisvoedingsstoffen van groot belang.

SUPPLEMENTEN

Voedingssupplementen worden, naast een ander voedingspatroon, ingezet om het lichaam te ondersteunen, en een reset te geven. Het lichaam neemt de supplementen op en kan daardoor verschillende functies beter uitvoeren. Er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden. O.a. visolie, kurkuma, glucosamine, glutamine, alfa- liponzuur en teunisbloemolie.

LEEFSTIJL

In de gesprekken wordt gevraagd naar persoonlijke omstandigheden,  doorgemaakte ziektes, stress, bioritme, slaap , relaties, enz. Zo krijg ik inzicht  in verschillende onderdelen die uw gezondheid en balans mede bepalen. Adviezen kunnen zeer divers zijn, maar sluiten altijd aan bij de interesses en mogelijkheden van de cliënt. Bv. Een kind laten schilderen, en een alleenstaande een cursus laten volgen. Of een jongere structuur aanbieden in computer gebruik.

GEDRAG/ OPVOEDING

Er wordt maar weinig stil gestaan bij het feit dat onze lichamelijke conditie invloed heeft op ons functioneren. Een voorbeeld, als je altijd obstipatie hebt kan dit invloed hebben op je sociale contacten. Migraine leidt tot vermijdingsgedrag en bij ADHD  zorgt de onrust in de hersenen voor snelle overprikkeling. Deze gedragingen komen allen voort uit hoe je lichaam op een bepaald moment werkt, en voeding heeft hier een enorme invloed op.

In de opvoeding komen o.a. strijd, onduidelijke regels, onrust, afkeer van voeding, angst en slaapproblemen voor. Ik spreek hier uitgebreid over om uit zoeken waar sprake is van opvoedingsvragen of fysieke  problemen. Hier probeer ik aan te sluiten bij het gezin.

BEWEGING

De mens is ontworpen om te bewegen. Iedereen heeft een ander bewegingspatroon. Echter bij vele aandoeningen zal een gericht bewegingspatroon helpen om de cliënt te ondersteunen in gezondheid. Dit kunnen oefeningen zijn die thuis kunnen worden uitgevoerd, maar ook op een sportclub of bij fysiotherapie. Beweging smeert het lichaam en houdt het lichaam fysiek en psychisch in balans.